Glasbewassing

Voor het glas en raamwerk beschikken wij over een telescopisch systeem waarmee ramen en gevels op een veilige manier vanaf de grond kunnen worden gereinigd. Telescopische glasbewassing is het reinigen van glas door middel van een telescoopsysteem. Dit systeem pompt water omhoog door een uitschuifbare steel tot maximaal 15 meter. Aan het uiteinde van de steel zit een wasborstel waarmee de ramen worden schoon gemaakt. Het schoonmaakproces bestaat uit grondig sproeien, borstelen en naspoelen om het gewenste effect te creëren.

Voor de telescopische glasbewassing wordt water in de puurste vorm gebruikt (gedemineraliseerd water, ofwel osmosewater), hierdoor hoeft er na de behandeling geen trekker meer over de ramen. Zelfs bij zonnig weer droogt gedemineraliseerd water streeploos op. Bijkomend voordeel is dat de kozijnen ook direct worden gereinigd.

Door de uitschuifbare steel van de telescoop komt alles weer binnen handbereik. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf de grond, zonder ladder. Hierdoor is het systeem veiliger en kan het veel tijd besparen. Osmose glasbewassing is niet milieubelastend, omdat er geen chemische middelen meer gebruikt hoeven te worden.